WP_20170510_08_05_51_Pro
WP_20170510_08_07_34_Pro
WP_20170510_08_07_46_Pro
WP_20170510_08_08_58_Pro
WP_20170510_08_09_27_Pro
WP_20170510_08_08_02_Pro

Samorządowe Przedszkole 124

31-563 Kraków
ul. Zwycięstwa 22
tel/fax 12-414 37 42
e-mail:  p124@enic.pl

Przedszkolne menu

 
JADŁOSPIS   26.02.2018 r. – 02.03.2018 r.
                                                                                   Woda do picia dla dzieci bez ograniczeń w każdym dniu.                                                                                                                                                     
Poniedziałek: 26.02.2018 r.
I śniadanie  Chleb razowy (gluten) z masłem,  kiełbasa szynkowa, zielona sałata, kawa z mlekiem.
            II śniadanie talarki marchewki
I danie Kalafiorowa  (wywar warzywno-mięsny ,indyk,  seler, masło, kalafior ,lubczyk. sól, pieprz) z ziemniakami, zabielana mlekiem   i śmietaną, zielona pietruszka.
II danie Racuchy (, jaja, mąka, mleko, drożdże, cukier waniliowy, olej, cukier), z  jabłkami , ½ pomarańczy, kompot  z porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Chleb (gluten)  z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem.   
Wtorek:       27.02.2018 r.
I śniadanie  Chleb  razowy (gluten)  pasta z gotowanej ryby i ogórka kiszonego (masło), szczypiorek kawa z  mlekiem, 
          II śniadanie  ½ banana.
I danie  Jarzynowa ( wywar warzywny, seler, kapusta włoska, por, kalafior, brokuł, lubczyk, pieprz, sól ) z ryżem, zielona pietruszka.    
II danieSpaghetti razowe (makaron razowy, wieprzowe od szynki, olej, bazylia, cebula papryka słodka, pieprz, sól) w sosie pomidorowym  (koncentrat pomidorowy, mąka, masło),   plaster kalarepy, kompot  z czarnej  poprzeczki i jabłka.
podwieczorek  Chleb (gluten) z masłem, bukiet warzywny (pomidor, sałata zielona, ogórek świeży), bawarka.  
Środa :       28.02.2018 r.
I śniadanie  Chleb razowy (gluten)  z  masłem, jajko na twardo, rzodkiewka , szczypiorek, kawa z mlekiem.
               II śniadanie ½ jabłka
I danie  Zupa „Rumfordzka” ((wywar warzywno-mięsny , seler, ryż, ziemniaki, fasolka perłowa, liść laurowy, ziele angielskie, tymianek)  z mięsem z indyka , zielona pietruszka. 
II danie Makaron po żydowsku( cukier waniliowy, jaja, cukier, cytryna, ser biały, olej, śmietana, mleko, cynamon, rodzynki)   słupki  marchewki, kompot z porzeczki i jabłka.  
podwieczorek  Weka (gluten) z masłem,  szynka wieprzowa, zielona sałata, herbatka z cytryną i miodem.           
 Czwartek:  01.03.2018 r .
I śniadanie  Chleb razowy (gluten)  z twarożkiem  ( ser biały, masło, ) z jabłkami i migdałami, płatki owsiane na mleku  z orzechami włoskimi
              II śniadanie  mandarynka
I danie  Koperkowa ( wywar warzywny, koper, seler, masło) z ziemniakami , zabielana  mlekiem i śmietaną.
II danie  Paprykarz cielęcy (dyszek cielęcy, cebula, mąka, papryka słodka, czerwona papryka, olej, lubczyk, czosnek, sól, pieprz) z  kaszą  jęczmienna, ogórek kiszony,  kompot z  porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Jogurt truskawkowy ( jogurt naturalny , śmietana, truskawki, cukier), weka  (gluten) z masłem , ogórek świeży,  szczypiorek,  herbatka  malinowa z miodem.             
  Piątek :   02.03.2018 r.
I śniadanie  Chleb (gluten)  z masłem, miodem, płatki pszenne na mleku z pestkami dyni.
                 II śniadanie ¼  pomarańczy
I danie Grochowa (wywar warzywny, seler,, mąka, masło, groch łuskany,  majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, siemię lniane lubczyk, sól, pieprz) z grzanką  (gluten),  zielona pietruszka. 
II danie  Zraziki rybne( miruna- Nowa Zelandia, jaja, weki, mąka,  olej, szczypiorek) w sosie śmietanowym ( mąka, masło, śmietana) ziemniaki,  kapusta czerwona z jabłkiem (oliwa z oliwek, szczypiorek, cytryna), kompot  z  porzeczki i jabłka.        
podwieczorek  Weka  (gluten) z pastą z pestek dyni ( pestki dyni, suszone pomidory, czosnek, oliwa z oliwek, cytryna)   szczypiorek, herbata  z cytryną i miodem.             
Podkreślone produkty są alergenami. Używane przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, orzechów, sezamu, mleko, jaja, soję, gluten. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 załącznik nr 2.
 
                   JADŁOSPIS  05.03.2018 r. – 09.03.2018 r.
                                                                                                Woda do picia dla dzieci bez ograniczeń w każdym dniu.                                                                                                                                    
Poniedziałek: 05.03.2018 r.
I śniadanie  Chleb razowy (gluten)  z pastą jajeczną( jaja, masło) , szczypiorek,  sezam, , kakao.
             II śniadanie ½ jabłka                        
I danie  Pomidorowy krupnik z kaszą pęczak (wywar warzywno-mięsny, seler ,lubczyk, pomidory z puszki,  koncentrat pomidorowy,  ziele angielskie) i cielęciną, zabielana mlekiem i śmietaną , zielona pietruszka.
II danie  Naleśniki ze serem białym( mleko, mąka, jaja, cukier waniliowy, olej), w polewie  kompot z czarnej porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Kanapka (gluten) z masłem, szynka z kurczaka, papryka czerwona, szczypiorek, herbata z cytryna i miodem.
Wtorek:       06.03.2018 r.
I śniadanie  Chleb razowy (gluten) z pastą szczypiorkową (, masło,  szczypiorek), pomidor ,płatki  owsiane na mleku  ze słonecznikiem
       II śniadanie mandarynka.
I danie Szparagowa (wywar warzywny, fasolka szparagowa, masło, seler ,pieprz, sól) z zacierką, zabiel,   mlekiem i śmietaną, zielenina.   
II danie  Czerwony ryż z kurczakiem i warzywami (ryż, konc, pomidorowy, kukurydza, pierś z kurczaka, czerwona  papryka, cebula,  czosnek, olej,  oregano, słodka papryka, sól, pieprz), surówka z kapusty  włoskiej, marchewki i jabłka ( śmietana 18%), kompot  z czarnej  porzeczki.
podwieczorek  Deser serowy (ser biały półtłusty, cukier, śmietana , mleko ) z truskawkami, 1/2 bułki (gluten) z masłem, herbatka malinowa.         
Środa :       07.03.2018 r.
I śniadanie  Chleb razowy(gluten)   z masłem, serek top, rzodkiewka, szczypior, pł, jęczmienne na mleku  z siemieniem..
         II śniadanie  ¼ pomarańczy.
I danie  Ogórkowa (wywar warzywny, seler, ogórki kiszone, masło, pieprz, sól)  z ziemniakami, zabiel, mlekiem i śmietaną ,  zielona pietruszka.
II danie  Gulasz wołowy ( pieczeń wolowa, olej, cebula, mąka, papryka słodka, lubczyk, bazylia,  pieprz, sól) z  kaszą pęczak ( masło,),  pekińska z pomidorem (śmietana, szczypiorek) ,  kompot z czarnej porzeczki i truskawek.
 podwieczorek  Mus z jabłek i truskawek (cukier, cukier waniliowy, goździki) , bułka (gluten) z masłem ,  napój owocowy
 Czwartek:  08.03.2018 r. 
I śniadanie  Chleb  (gluten)   z „Almetką” ziołową ( masło, ser biały czosnek, koperek, zioła prowansalskie,), kakao. 
    II śniadanie ½ gruszki.
I danie Krupnik (wywar warzywny, seler, kapusta włoska, por, kasz jęczmienna, ziemniaki, masło), zielona pietruszka.   
II danie Bitki wieprzowe(kotlety z/k, cebula, lubczyk, olej, papryka słodka, mąka, sól, pieprz) w sosie własnym, ziemniaki,  buraczki duszone (masło, mąka) , kompot  poprzeczki i jabłka.
podwieczorek  Grahamka(gluten) z masłem, Awanturka rybna”( sardynki, cebula, papryka słodka, oliwa z oliwek, pietruszka zielona), herbata  z cytryną i miodem.       Piątek :   09.03.2018 r.
I śniadanie  Chleb razowy(gluten)   z masłem, jajko, rzodkiewka , szczypiorek, bawarka (mleko, herbata, miód).
             II śniadanie ½ banana
I danie Jarzynowa (wywar warzywny, seler, kalafior, brokuły, kapusta włoska, por, fasolka szparagowa ,lubczyk, sól, pieprz ) z makaronem  , zabielana mlekiem i śmietaną, zielenina.
II danie Filety rybne (filet z Miruny) w panierce ( jaja, mąka, bułka tarta, pieprz, sól, olej)  , ziemniaki,  kapusta gotowana ( kapusta  kiszona, masło, cebula, marchew, mąka, pieprz, sól, ziele angielskie) z   kminkiem, kompot z porzeczki i jabłka.
 podwieczorek  Chleb z masłem (gluten), bukiet warzywny : pomidor, sałata zielona, czerwona papryka, herbata z cytryną  i miodem.    
 
Podkreślone produkty są alergenami. Używane przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, orzechów, sezamu, mleko, jaja, soję, gluten. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 załącznik nr 2.
 
 
JADŁOSPIS  12.02.2018 r – 16.02.2018 r
Woda do picia dla dzieci bez ograniczeń w każdym dniu.
Poniedziałek:  12.02.2018 r
I śniadanie     Chleb razowy (gluten) z  twarożkiem waniliowym( ser biały, masło, cukier waniliowy,  cukier) z sezamem, mleko
II śniadanie ½ jabłka
I danie     Pomidorowa (wywar warzywno -mięsny, seler, koncentrat pomidorowy, mąka, pieprz, sól) z ryżem,  zabiel,  mlekiem i śmietana, zielona pietruszka
II danie  Stek wołowy (wolowe b/k, czosnek, tymianek, olej)  ,ziemniaki, marchewka duszona z groszkiem zielonym (masło, mąka,)  kompot z czarnej   porzeczki i jabłka.
podwieczorek   Weka (gluten) z masłem,  rzodkiewka, ogórek świeży, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem.
Wtorek  :   13.02.2018 r
I śniadanie    Chleb razowy (gluten) z  pastą z gotowanej ryby (masło, Miruna) i ogórka kiszonego, szczypior, kawa z mlekiem
II śniadanie ½ banana.
I danie  Cebulowa((wywar warzywno-mięsny, seler, cebula, masło, ziele angielskie, siemię, pieprz, sól) z grzanką (gluten)  i indykiem,  zabiel,  mlekiem i śmietaną ( 18% ) zielenina.
II danie  Pierożki leniwe ( mąka, jaja, ser biały, ziemniaki) z masłem, cukrem, surówka z marchwi i jabłka, kompot z porzeczki  i jabłka.
podwieczorek    Chleb (gluten)  z masłem, szynka z czarnuszką, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem.                                                                                                                           
Środa : 14.02.2018 r  POPIELEC
I śniadanie  Chleb (gluten)  z twarożkiem (masło, ser biały), pomidor,  sezam, szczypiorek,  kakao.
II śniadanie ¼ pomarańczy
I danie   Krem brokułowy (wywar warzywny, marchew, seler, pietruszka korzeń, brokuły, masło, mąka, ) z kaszą jaglaną,  zabiel, mlekiem i śmietaną, zielona pietruszka.
II danie  Ryba ( „Miruna” b/s-norweska) po grecku z warzywami(marchew, seler, pietruszka korzeń, pory, ziele angielskie, cebula, koncentrat   pomidorowy, cytryna) i ryżem, kompot z czarnej porzeczki  i jabłka. 
podwieczorek  Chleb (gluten) z masłem,  bukiet z warzyw ( rzodkiewka, sałata zielona, ogórek świeży) ,herbata z cytryną i miodem.
Czwartek: 15.02.18 r
I śniadanie  Chleb słonecznikowy (gluten)z masłem ziołowym (masło, czosnek, szczypiorek, marchewka), szczypiorek, pł, pszenne  na mleku  z siemieniem lnianym..
II śniadanie - ½ gruszki.     
I danie  Ogórkowa (wywar warzywny, marchew, seler, pietruszka korzeń, masło, ogórki kiszone) z ziemniakami, zabielana  mlekiem   i śmietaną,  zielona pietruszka.
II danie Gulasz indyczy  (piersi z indyka, papryka słodka, bazylia, lubczyk, cebula,  mąka, olej, pieprz, sól) z makaronem rurki , surówka z kapusty czerwonej (jabłka, oliwa z oliwek, cytryna cukier, marchewka, szczypiorek, sól,  pieprz,) ,  kompot  z czarnej porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Mus  z jabłek i truskawek (cukier waniliowy, cytryna, cukier), weka (gluten) z masłem, pomidor, szczypiorek, herbatka   hibiskus z miodem
Piątek : 16.02.1018 r
I śniadanie Chleb razowy (gluten) z pastą jajową (masło), szczypiorek, pł, owsiane na mleku z słonecznikiem
II śniadanie ½ jabłka
I danie  Koperkowa  (wywar warzywny, marchew, seler, pietruszka korzeń, koperek świeży, lubczyk, masło) z ziemniakami, zabiel, mlekiem  i śmietaną, zielona pietruszka.        
II danie  Łazanki  z  kapustą  i  mięsem (kapusta biała, makaron, szynka wieprzowa olej, cebula, pieprz, sól, zielona pietruszka),  słupki  czerwonej papryki, kompot     z  czarnej  porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Chleb ( gluten) z pastą z ciecierzycy ( masłem, ciecierzyca, papryka słodka, czosnek, oliwa z oliwek), szczypiorek, herbata  z cytryną i miodem.
 
Podkreślone produkty są alergenami. Używane przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, orzechów, sezamu, mleko, jaja, soję, gluten. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 załącznik nr 2.
 
JADŁOSPIS   19.02.2018 r – 23.02.2018 r
Woda do picia dla dzieci bez ograniczeń w każdym dniu.
Poniedziałek: 19.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy (gluten), pastą z makreli wędzonej, ogórek świeży (masło), szczypiorek, , kawa z mlekiem .
II śniadanie talarki marchewki
I danie  Zupa” żniwiarza” (wywar warzywny, seler, masło, kalafior, kapusta włoska, por, fasolka szparagowa, brokuły ,lubczyk,siemię, sól. pieprz)\  z ryżem, zabielana  mlekiem i śmietaną , koperek świeży.
II danie  Paruchy z powidłem śliwkowym ( mąka, jaja, mleko, drożdże, cukier waniliowy, cukier)  w polewie truskawkowej   ( jogurt naturalny, śmietana, mleko) kompot z porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Mus serowy ( ser biały, śmietana, cukier) z truskawkami , weka  (gluten) z masłem, rzodkiewka, szczypiorek, herbatka   owocowa z miodem..
Wtorek:       20.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy(gluten) z masłem, miodem, płatki pszenne na mleku z orzechami włoskimi.
II śniadanie ½ jabłka.
I danie  Pomidorowy krupnik z pęczakiem (wywar warzywny, konc, pomidorowy, masło , seler, lubczyk, sól, pieprz)   , zabiel,   mlekiem i śmietaną,  zielona pietruszka.
II danie  Piersi z kurcząt w panierce (mąka, jaja, bułka tarta, pieprz, sól, olej), ziemniaki, surówka z selera i jabłka (cytryna, cukier, śmietana)  kompot z czarnej porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Deser francuski (mleko, ryż) z kakao i cukrem, weka (gluten)z masłem, rzodkiewka, szczypior, herbatka owoc z miodem.      
Środa :       21.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy (gluten)  z masłem,  kiełbasa szynkowa, ogórek kiszony,  szczypiorek, kawa z mlekiem.
II śniadanie mandarynka.
I danie  Barszcz  czerwony (wywar warzywno-mięsny, seler, masło, mąka, buraki, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy ,lubczyk.   sól, pieprz) z jajkiem , indykiem,  koper świeży.  
II danie  Pyzy ziemniaczane( mąka, jaja mąka ziemniaczana, ziemniaki) z cebulką ( masło ), paseczki kolorowej papryki,   kompot z  porzeczki i  jabłek.       
podwieczorek  Weka  (gluten) z masłem, ser żółty, rzodkiewka, sezam, szczypiorek, herbatka owocowa z miodem.
Czwartek:  22.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy (gluten) z Almetką, (masło), ogórek świeży, szczypiorek, mleko.
II śniadanie ½ pomarańczy.
I danie  Barszcz biały (wywar warzywny, barszcz biały w szklanej butelce, seler, masło, mąka ,lubczyk, liść laurowy ,majeranek, ziele angielskie sól,   pieprz) z ziemniakami, zabiel,  mlekiem i śmietaną,  koperek świeży.
II danie  Klopsy cielęce (dyszek cielęcy, cebula, jaja, weki, mąka, olej)   w sosie  koperkowym (mąka, masło, śmietana)  z kaszą kuskus (wywar  warzywny, masło), fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot z  porzeczki i jabłka.
podwieczorek  Chleb (gluten)  z pastą  warzywną (suszone pomidory, czerwona papryka, cebula, bazylia, pietruszka zielona, lubczyk, oliwa z oliwek)  herbata z cytryną i miodem.       
Piątek :   23.02.2018 r
I śniadanie  Chleb razowy (gluten), z pastą jajową ( masło ), szczypiorek, rzodkiewka,  kakao.
II śniadanie  ½ jabłka
I danie  Krem porowy (wywar warzywno-mięsny, seler, pory, mąka, masło ,lubczyk, siemię. sól, pieprz) z grzanką (weka - gluten) i indykiem,  zabiel, mlekiem  i śmietaną, zielona pietruszka.
II danie  Burgery rybne ( miruna , jaja, weki, cebula, bułka tarta, sól, pieprz, olej), ziemniakikapusta gotowana z kminkiem ( kapusta kiszona, marchewka, olej, cebula, mąka, kminek, pieprz, sól,),   kompot z czarnej porzeczki i jabłka.  
podwieczorek  Weka (gluten)  z masłem, bukiet warzywny: zielona sałata, pomidor, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.
 
Podkreślone produkty są alergenami. Używane przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, orzechów, sezamu, mleko, jaja, soję, gluten. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 załącznik nr 2.

 

 

Kontakt

Samorządowe Przedszkole nr 124

31-563 Kraków
ul. Zwycięstwa 22

tel/fax
12-414 37 42
tel. kom. 660-637-267

e-mail: p124@enic.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.